Centrul pentru Dezvoltare Democatică (CDD), Institutul de Economie Socială si Asociaţia de Ajutor Amurtel au organizat seminarul de 2 zile “Austeritatea nu funcţionează – o privire asupra dovezilor şi sugestii pentru o nouă abordare”, la sediul FDSC, b-dul. Nerva Traian nr. 21, în zilele de 13-14.11.2014.

Care sunt alternativele care ne pot duce înapoi la prosperitate, având în vedere că măsurile de austeritate nu reduc datoriile guvernamentale, nu reduc şomajul şi nici nu stimulează creşterea economică? După mai mulţi ani de apărare a politicilor de austeritate în întreaga Europă care nu au avut rezultatul scontat, invitatul nostru special, Tim Shanks, de la Institutul pentru un Nou Viitor Economic, a realizat o analiză penetrantă a situaţiei curente în Europa şi a oferit mai multe strategii şi concluzii.

Tim Shanks este co-autorul cărţii “După criza Euro – reconstruirea economiei globale de la bază spre vârf”. El a conferenţiat în Europa, America de Sud şi Asia despre sistemul financiar şi un viitor economic alternativ, şi este la a doua serie de workshopuri în România.

Agenda seminarului

Joi 13 noiembrie 2014 – Austeriatea nu funcţionează!

14:00 – 15:30            Dovezi

16:00 – 17:30            Explicaţii

Vineri 14 noiembrie 2014 – Alternativa la austeriate

14:00 – 15:30            Reforma necesară

16:00 – 17:30            Schimbarea structurală

Participarea la eveniment a avut loc pe bază de invitaţie adresată cercetătorilor şi activitiştilor din sfera economiei sociale, drepturilor omului, a protecţiei mediului înconjurător şi a dezvoltării comunitare. Lucrările seminarului au avut loc în limba engleză.